hero dice

Over NOGA

NOGA is de belangenbehartiger van een goed gereguleerde, veilige en aantrekkelijke online kansspelmarkt en vormt een toonaangevende vereniging waar gereguleerde (online) aanbieders en andere belangrijke stakeholders met elkaar samenwerken.

Waar staat NOGA voor?

NOGA, de Nederlandse Online Gambling Association, richt zich op het creëren van een constructieve dialoog met belanghebbenden in de kansspelbranche. We pleiten voor een aantrekkelijke en goed gereguleerde kansspelmarkt, waarbij de consument beschermd wordt en de integriteit van de branche voorop staat. Daarnaast deelt NOGA waardevolle inzichten op basis van de (internationale) expertise van haar leden, met als doel het voeren van een constructieve dialoog gebaseerd op feiten. Aangesloten leden stellen hiervoor hun kennis en ervaring ter beschikking.

Kanalisatie en informatie

NOGA streeft naar een kanalisatiedoelstelling waarbij de Nederlandse consument legaal online kan gokken op websites met een door de Nederlandse overheid verstrekte vergunning. Kanalisatie neemt toe wanneer er een gevarieerd en veilig aanbod van online kansspelen beschikbaar is. NOGA biedt ook informatie over verantwoord spelen, ontwikkeling van de kansspelmarkt en integriteit binnen de sport.

Samenwerking

Naast een nauwe samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Kansspelautoriteit, het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overlegt de Nederlandse Online Gambling Associatie ook regelmatig met de andere lokale stakeholders, zoals de landgebonden kansspelaanbieders en hun brancheorganisaties, VAN Kansspelen en VNLOK.

Daarnaast zijn we of werken we samen met gerelateerde partners zoals lid van ECP | Platform voor de Informatie Samenleving, deelnemer van de Stichting Reclame Code en werkt NOGA ook samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN, het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) de Nederlandse Sportraad en heeft NOGA zitting in de Klankbordgroep Digitale Overheid Bedrijven. Ook werkt NOGA samen, ondersteunt en wordt gesteund door expert-organisaties uit de Nederlandse zorgsector. De directeur van NOGA heeft qualitate qua zitting in de Raad van Advies van de KVA en tenslotte is NOGA lid van SBC Leaders en lokaal partner van het internationale AllIn Diversity Project.

Internationaal is NOGA verbonden en werkt nauw samen met haar zusterorganisaties;

  • De European Gaming and Betting Association (EGBA)
  • De International Betting Integrity Association (IBIA)
  • De Betting and Gaming Council (BGC, Vereningd Koninkrijk)
  • De Portugese Online Gambling and Betting Association (APAJO, Portugal)
  • De Online Gaming Industry Association (BOS, Zweden) 
NOGA is officieel gelieerd en/of werkt samen met de volgende organisaties:

Momenteel zijn dertien grote, internationaal gerenommeerde en in verscheidene Europese landen vergunde aanbieders lid van NOGA, waaronder onder meer

Direct lid worden van NOGA?

Dit kan op drie verschillende manieren: middels een regulier lidmaatschap, een geassocieerd lidmaatschap of een B2B-Partnership.

Ik wil lid worden