whatsappimage2024 06 26at19.20.07

Peter-Paul de Goeij treedt terug als directeur van NOGA

Leestijd: 2 min.

Per 1 juli neemt Peter-Paul de Goeij afscheid als directeur van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA). De Goeij gaat emigreren naar het buitenland en treedt daarom terug als directeur. Eric Konings, sinds 2022 betrokken bij NOGA, wordt aangesteld als directeur ad interim. Deze wisseling van de wacht creëert ook een natuurlijk moment voor een strategische heroriëntatie van NOGA, waarbij de uitdagingen in de sector en de toekomstige koers van de organisatie centraal staan. Konings wordt in deze heroriëntatie ondersteund door Frans van Steenis, voormalig CEO van de Staatsloterij.

"Wij zijn Peter-Paul zeer dankbaar voor zijn inzet gedurende de afgelopen 5 jaar, waarin hij de transformatie van SpeelVerantwoord naar NOGA op voortreffelijke wijze vorm heeft gegeven. Hierdoor heeft NOGA de belangen van haar leden goed kunnen behartigen, in een voor de industrie tumultueuze periode. We hebben er vertrouwen in dat deze lijn onder Eric als interim-directeur voort wordt gezet. Wel verwachten we dat de komende periode niet minder onstuimig zal worden. Daarom hebben wij als bestuur besloten om de strategische heroriëntatie in gang te zetten”, aldus Remko de Boer, voorzitter van de raad van bestuur van NOGA.

“De afgelopen jaren waren hectisch, met de opening van de Nederlandse online kansspelmarkt als absolute hoogtepunt. Ik treed nu terug maar ik ben ervan overtuigd dat de sector zich in zal blijven spannen voor een veilig en verantwoord spelaanbod. Dat is en blijft de beste manier om tot een optimale consumentenbescherming te komen. Ik dank het bestuur van NOGA voor het vertrouwen dat zij de afgelopen vijf jaar in mij heeft gesteld en draag het stokje met een gerust hart over aan Eric”, aldus Peter-Paul de Goeij.

“De industrie staat in het huidige politieke en maatschappelijke klimaat voor een aantal grote uitdagingen, en ik kijk ernaar uit de leden van NOGA hierbij te helpen. Daarnaast oriënteert NOGA zich nadrukkelijk hoe de belangenbehartiging van de industrie op een toekomstbestendige manier georganiseerd kan worden. Ik ben blij dat Frans van Steenis de rol als verkenner vervult om dit proces met mij vorm te geven”, aldus Eric Konings.

Van Steenis: “Er gebeurt veel in de kansspelsector op dit moment. De vergunde aanbieders, de beleidsmakers en de maatschappij zijn gebaat bij meer eenduidigheid en een betere samenwerking. Ik wil verkennen op welke wijze er bruggen geslagen kunnen worden tussen alle betrokkenen op het kansspel dossier.”

Direct lid worden van NOGA?

Dit kan op drie verschillende manieren: middels een regulier lidmaatschap, een geassocieerd lidmaatschap of een B2B-Partnership.

Ik wil lid worden