whatsappimage2024 05 16at15.52.40

Reactie NOGA op voorgenomen verhoging kansspelbelasting

Leestijd: 1 min.

De Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) heeft met grote bezorgdheid kennisgenomen van het voornemen van de formerende partijen de kansspelbelasting te verhogen van 30.5% naar 37.8%.

Directeur Peter-Paul de Goeij: "De voorgenomen verhoging van het belastingtarief met liefst 7,3% brengt de levensvatbaarheid van de legale Nederlandse kansspelmarkt in gevaar. Uit recente rapportages van de Kansspelautoriteit blijkt al dat de kanalisatie onder druk staat, de groei van de kansspelmarkt afvlakt en deze groei ook achterblijft bij andere Europese landen. Het voornemen van de formerende partijen zal leiden tot een nog verdere verschraling van het legale kansspelaanbod. Dit is enorm riskant, in de wetenschap dat illegale partijen, die geen belasting betalen en niet gebonden zijn aan de zorgplicht zoals die voorgeschreven wordt in de Nederlandse wet- en regelgeving, nu al opzichtig loeren naar de klandizie van Nederlandse consumenten.

"NOGA vreest dat de beoogde budgettaire winst uit deze belastingverhoging van €200 miljoen in schril contrast zal staan met de forse maatschappelijke schade die zal ontstaan doordat Nederlandse consumenten in toenemende mate hun toevlucht zullen zoeken tot illegale aanbieders, die geen belasting betalen en daardoor veel scherper kunnen concurreren om de gunst van de Nederlandse speler. Deze aanbieders zullen de lusten ervaren van dekanalisatie, maar de financiële en emotionele lasten, bijvoorbeeld doordat bij problematisch speelgedrag niet wordt ingegrepen, zullen afgewenteld worden op de Nederlandse belastingbetaler.”

Direct lid worden van NOGA?

Dit kan op drie verschillende manieren: middels een regulier lidmaatschap, een geassocieerd lidmaatschap of een B2B-Partnership.

Ik wil lid worden